image
Sursa foto: Jurnal.md

Shopping din penitenciar: Pentru ce s-a ales un deținut cu încă șase ani și jumătate de pușcărie

Un deţinut al Penitenciarului din Lipcani a fost condamnat recent la șase ani şi jumătate de închisoare pentru o escrocherie, comisă în timp ce-şi executa pedeapsa pentru o serie de furturi de automobile.

Totul s-a întâmplat în luna martie 2018.

Potrivit actului de inculpare, deţinutul Penitenciarului din Lipcani s-a prezentat la telefon ca fiind interesat de a procura pianul electronic pe care un locuitor al orăşelului Cricova. Anunțul era plasat pe un site de publicitate. Convenind asupra preţului, cei doi au stabilit detaliile remiterii banilor.

Victima urma să expedieze instrumentul muzical la Briceni, iar „cumpărătorul”, la rândul său, să-i transmită, pe aceeaşi cale, suma de 7700 de lei.

Astfel, conform înţelegerii dintre cei doi, instrumentul muzical a ajuns la Briceni, unde marfa a fost preluată de un taximetrist şi transportată acasă la rudele deţinutului.

Banii însă aşa şi nu au ajuns la victimă, iar la apeluri „cumpărătorul” nu mai răspundea.

Victima şi-a dat seama că fusese păcălită abia peste câteva zile, când a avut surpriza să constate că instrumentul pe care tocmai îl „vânduse”, era scos deja la vânzare de proaspătul „cumpărător”.

Acesta s-a adresat polițiștilor, „cumpărătorul” a fost identificat, iar instrumentul muzical a fost restituit proprietarului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: