Purcari lansează CHROMO™ wine de Purcari Winovation LAB

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Republica Moldova, lansează în premieră vinul care își schimbă culoarea - Chromo™ Wine de Purcari.

Chromo™ Wine de Purcari este primul vin din lume, care-și schimbă culoarea în dependență de temperatura mediului în care se află. Respectiv, ai o singură sticlă de vin și-o singură alegere de succes. Un alb, și-un roșu, într-o singură sticlă!

Foto: Purcari

Purcari Winovation Lab este un laborator de cercetări și inovații în domeniul enologic, lansat la început de 2019. Compania Purcari a întrunit un grup de 25 de experți și oameni de știință, de rang internațional, pentru a încuraja piața europeană spre a adopta unele inovații tehnice și în industria vinului.

Prima invenție a laboratorului este Chromo™ Wine, care va apărea pe rafturile magazinelor începând cu luna mai. Acest vin este rezultatul unui experiment ambițios, scopul căruia a fost să ușureze viața unui consumator obișnuit, care are așteptări mari de la un vin de calitate superioară, însă mai puține cunoștințe în asocieri alimentare.

Chromo Wine este format din fuziunea, la nivel de A.D.N., a moleculelor de un soi nobil de vin roșu, cunoscut drept Merlot, și un soi elegant de vin alb, Chardonnay. Rezultatul este un hibrid delicat, suav, fructuos și prietenos cu toată lumea care-l încearcă, ce redă ambele culori cu care ne-am obișnuit: și alb, și roșu!

Cum? Temperatura mediului înconjurător este factorul determinant al culorii vinului Chromo. Fiind scos pe masă, ajungând la temperatura de până la 17°C, vinul preia culoarea roșie. Fiind pus la frigider, la rece, până la 7°C, acesta adoptă culoarea ușor-gălbuie. Anume consumatorul decide ce culoare de vin îi este potrivită cinei din acea seară. Mai puțină confuzie, mai multă delectare, mai mult vin!

Instrucțiuni de utilizare

Ai timp și poftă de-un fantastic Merlot? Lasă sticla să stea, un pic, pe tejghea.

Simți că ar merge un Chardonnay catifelat? Pune sticla la frigider.

Simplu. Genial. Magic.

Link video: https://www.facebook.com/watch/?v=2635583876483266

DESPRE GRUPUL PURCARI

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează în jur de 1.000 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de 30% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2018 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.0 din 5.0, bazat pe mai mult de 23.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.

P.S. Acest comunicat este o glumă de 1 aprilie 2019.


Pub