Igor Dodon, dispus să modereze consultările bilaterale ale liderilor de partid. Îi așteaptă mâine la Reședința de Stat

Șeful statului, Igor Dodon, îi așteaptă mâine pe liderii partidelor care au acces în Parlament la Reședința de Stat pentru a discuta și negocia în scopul creării unei coaliții de guvernare. Despre aceasta a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

Președintele afirmă că, în caz de necesitate, este dispus să modereze consultările bilaterale ale liderilor de partid. „În acest context, consider că sarcina principală a șefului statului este de a crea condiții pentru organizarea negocierilor directe dintre conducătorii celor mai mari partide parlamentare.

Reiterez disponibilitatea mea de a aproba crearea unei majorități parlamentare care să fie constituită din fracțiuni parlamentare, însă fără utilizarea șantajului, amenințărilor sau cu „transfugi”. Ori să accept dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Reamintesc că a trecut aproape o lună și jumătate din ziua alegerilor parlamentare. E timpul să luăm decizii responsabile pentru țară și cetățeni, fie prin crearea majorității parlamentare legitime, fie prin organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a scris Igor Dodon.

Igor Dodon via FacebookPostare / Sursa:Igor Dodon via Facebook

UNIMEDIA amintește că la 26 martie Igor Dodon a invitat reprezentanții partidelor din Parlament la dialog, la Președinție.

Ulterior, șeful statului a anunțat că a invitat toate partidele să se întâlnească la 2 aprilie, ora 12:00, la Reședința de Stat.


Pub