(video/doc) Fost director la ANRE, acum cu funcție la Primărie. Declarația de avere a șefului interimar al direcției transport și căi de comunicații, Octavian Lungu

La peste trei săptămâni după ce Vitalie Butucel a plecat de la Direcția transport public și căi de comunicație, se schimbă al doilea șef interimar. Este vorba despre Octavian Lungu, care din ianuarie 2014 a fost director în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), iar de la mijlocul lunii martie acesta a devenit șeful adjunct, iar mai nou, șef interimar la direcția transport public și căi de comunicație.

Foto: captură video

Octavian Lungu a deținut funcții importante și în alte instituții și întreprinderi de stat, precum consilier al ministrului MTID, dar și președinte al CA ale Air Moldova, MoldAtsa și Aeroport Handling.

Octavian Lungu are o casă de locuit, dobândită în anul 2012, ce valorează mai mult de un milion de lei. De asemenea, potrivit declarației de avere din 2017, Lungu mai are un apartament de peste 654 de mii de lei.

De asemenea, Lungu mai deține 2 terenuri, o mașină de model Mazda dobândit în 2017, în valoare de 24 800 de euro.

Potrivit declarației de avere, Octavian Lungu este și fondator la 2 SRL-uri: Danisan Consult și Universal Motors.

Potrivit Ziarului de Gardă, înainte de a ajunge la ANRE, Lungu şi-a construit o casă de lux individuală în or. Codru, la marginea Chişinăului. Casa este doar oficial, în documente, în or. Codru, pentru că ea se află în apropierea Institutului Oncologic, din str. Testemiţanu.

În aprilie 2015, Octavian Lungu a fost ţinta unui control al Comisiei Naţionale de Integritatate (CNI), după o sesizare a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). CNI a efectuat o contrapunere a informaţiei indicate în declaraţia lui Lungu şi informaţiile din bazele de date ale statului, stabilind că ex-directorul ANRE ar fi proprietarul bunului imobil situat în Chişinău, str. Florica Niţă, fapt neindicat în declaraţia sa cu privire la venituri şi proprietăţi. La 5 februarie 2015, CNI a dispus iniţierea procedurii de control în privinţa lui Octavian Lungu. Instituţia a stabilit că, în 2013, Lungu a avut venituri în sumă de 2,7 mii de lei de la SRL „Prime Management”, fondată şi administrată de Vladimir Plahotniuc, pe care nu le-a declarat. În explicaţiile făcute la CNI, Lungu a spus că „această scăpare a fost neintenţionată, şi suma rezultă dintr-un contract de prestări de servicii semnat cu compania SRL „Prime Management”.


Pub