(video) Deputații Blocului politic ”ACUM Platforma DA și PAS” anunță: Nu vom participa la negocieri cu PDM, PSRM la Reședința de Stat

Deputații Blocului politic ”ACUM Platforma DA și PAS” susțin o conferință de presă. Dânșii au anunțat că nu vor participa la negocierile cu Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, privind formarea unei majorități Parlamentare, mâine, doi aprilie, la Reședința de Stat.

Foto: UNIMEDIA

Mai mult, dânșii invită deputații „care nu sunt sunt controlați de regimul oligarhic” să susțină pachetul de legi propus de ACUM, mâine, la ora 10:00, la Parlament.

„Blocul ACUM constată, cu regret, că procesul de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului este tergiversat în mod artificial și, prin urmare, este blocată discutarea și adoptarea pachetului de legi antioligarhice, înregistrat de către blocul ACUM la Secretariatul Parlamentului.

Anunțarea deliberată de către președintele ședinței de constituire a Parlamentului a unei pauze pentru o perioadă nedeterminată, urmată de inițierea de către Igor Dodon a întâlnirii „tripartide“ anunțate pentru 2 aprilie, creează incertitudini și lasă loc de interpretări.

Acest lucru se produce pe fundalul agravării situației social-economice din țară și a iminentei creșteri a tarifelor la energie și gaze naturale, fenomen care va declanșa inevitabil scumpiri în lanț a produselor și serviciilor, sărăcindu-i și mai mult pe cetățeni. Totodată, lipsa finanțării externe a Republicii Moldovei în condiții avantajoase (granturi și credite preferențiațe) generează îndatorarea statului de la băncile locale la dobânzi mult mai mari, ceea ce plasează o bombă cu ceas la temelia economiei.

Blocul ACUM nu va participa la niciun fel de ”consultări” cu actuala conducere a PDM, deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a țării și de subminarea economiei prin acapararea dubioasă a celor mai importante active economice (Aeroport, AirMoldova, Tutun CTC, Gările Auto etc), de sărăcirea și alungarea oamenilor din țară.

Blocul ACUM reiterează faptul că dezoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru restabilirea funcționalității acestuia și întoarcerea încrederii cetățenilor în Republica Moldova. În acest sens, discutarea și adoptarea în regim de urgență a pachetului de inițiative legislative antioligarhice sunt prioritare pentru actualul Legislativ”, se arată în declarația citită.

În acest context, deputații, care nu sunt controlați de regimul oligarhic, sunt invitați la discuții transparente pe data de 2 aprilie 2019, ora 10.00, bir. 114, Parlamentul Republicii Moldova.

.UNIMEDIA retransmite live.


Pub