O expoziție de pictură și grafică a artistei basarabene Natalia Vasiliev va fi expusă la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău

Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” lansează o nouă Expoziție de pictură și grafică a artistei basarabene și ilustrului pedagog „Natalia Vasiliev și discipolii”, ce are drept scop valorificarea Tradițiilor Academice în cadrul Școlii basarabeane de pictură, cât și ilustrarea parcursului studiului academic în cea de-a doua jumătate a secolului XX.

Foto: arhivă

În expoziție vor fi prezentate atât lucrările Nataliei Vasiliev, cât și lucrările discipolilor săi din colecția privată a dlui Alexei Vasiliev.

Amintind de însemnările de jurnal al unuia dintre Marii Maeștri basarabeni, Leonid Grigorașenco „Viitorul este cunoașterea trecutului.”, dimesiunea și valoarea unor astfel de evenimente culturale desfășurate în LAAP „Igor Vieru” în cadrul procesului de studiu pentru tinerile talente ale generației contemporane, reiterează semnificația impactului educativ al artei drept o necesitate a prezentului în edificarea și continuitatea artelor plastice și culturii artistice naționale a Republicii Moldova.

Evenimentul va avea loc în incinta Sălii de expoziție a LAAP „Igor Vieru”, sâmbătă, 6 aprilie 2019, la ora 11.00. Sunt invitați și bineveniți toți admiratorii de artă!


Pub