Ștefănița Moșanu, meșteră handmade: „Când creez mă simt în lumea mea”

Ștefănița este o tânără antreprenoare, care, pe lângă jobul pe care îl are, confecționează lucruri handmade. O face cu drag și pasiune, creeeaza accesorii punând toată fantezia sa în ele. Este vorba de Stefanita Moșanu, o tânăra de 29 de ani care este pasionată de tot ce este făcut cu răbdare, dragoste și suflet. Despre creațiile ei, aflați mai jos:

Foto: Arhivă personală

-Cind ți-ai descoperit pasiunea pentru lucrurile handmade? -De când mă țin minte. Încă de la grădiniță, când trebuia de confecționat ceva, făceam repede lucrarea mea și treceam și la lucrările colegilor în ajutor. Mereu am avut această plăcere să fac ceva neobișnuit, să lipesc ceva, să modelez sau să cos.

-De cât timp practici acest hobby? -Nu pot da o cifră concretă, dar pot spune cu siguranță că de foarte mult timp.

-Ce folosești pentru confecționarea acestor accesorii? -Dacă vorbim despre broșe atunci am nevoie de o bucată de piele pe care cos mărgelele cu ață de mătase, ac special pentru biser, o încheietoare și desigur toată fantezia mea.

Lucrare / Sursa:Arhivă personală

-Care sunt cele mai solicitate lucrări? -Toate! Spre exemplu cărțile cu flori de cameră se comandă în loc de flori, brosele personalizate cu inițiale sau cu logotip, ori animăluțul preferat ca mic suvenir surpriză, iar cănile cu boabe de cafea desigur le comandă cei mai înrăiți amatori de cafea.

-Cât ar costa un produs de-al tău? -Pot spune că prețul e mai mult simbolic, pentru că încă sunt la început de cale.

-De unde a apărut pasiunea pentru lucrările handmade? -De la mama! Ea mereu îmi spunea: „cel mai frumos cadou e cel făcut cu mâna ta”. Astfel, mereu mă străduiam să-mi surprind părinții și bunicii cu ceva confecționat de mine.

-Care a fost prima ta creație? -Prima mea lucrare a fost una în formă de fluture, pentru că ador fluturii. O port chiar și acum la paltonul meu.

Lucrarea handmade / Sursa:Arhivă personală

-Ce reprezintă pentru tine ceea ce faci? -Când creez mă simt în lumea mea. Mă pierd în varietatea de culori, forme și fantezie. Tot timpul liber îl petrec creând și îmi place asta! Este o liniște și o plăcere sufletească.

-Care este cea mai mare provocare în acest hobby? -Cea mai mare provocare pentru mine cred că ar fi sa fac o lucrare ce ar părea la prima vedere foarte greu de realizat, însa într-un final să iasă foarte bine.

-Cât timp îți ia să confecționezi o lucrare? -În total cred că în jur de 12 ore, nu am avut înca nici o lucrare în care să mă așez și să o fac toată odată. Mereu sunt nevoită să fac pauze.

Lucrare / Sursa:Arhivă personală

-Cine te susține și încurajează în ceea ce faci? -Familia și prietenii, chiar și la mici eșecuri, vin cu vorbe bune și încurajare. La fel, când văd un client mulțumit e cea mai mare încurajare pentru mine.

-Ce sfaturi le-ai transmite celor ce doresc sa devină creatori handmade? -Un sfat ar fi să faca ce le place, necătând la împrejurări și vorbe. Și dacă ceva nu iese bine - să exerseze cât mai mult. Să aibă încredere in forțele proprii și să nu lenevească, atunci când te ocupi cu ceea ce-ți place, trăiești cu adevărat.

Autor: Beatrice Dulghieru, stagiară.


Pub