Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Blocul ACUM a anunțat…

VIDEO Blocul ACUM a anunțat dacă va merge la negocierile comune cu liderii PDM și PSRM

Deputații Blocului ACUM refuză să dea curs invitației președintelui Igor Dodon de a participa la negocierile comune cu privire la formarea unei majorități parlamentare. În motivarea deciziei luate, Năstase și Sandu susțin că nu au ce discuta cu cei din conducerea Partidului Democrat (PD).

„Blocul ACUM nu va participa la niciun fel de consultări cu actuala conducere a PDM, deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a țării și de subminarea economiei prin acapararea dubioasă a celor mai importante active economice (Aeroport, AirMoldova, Tutun CTC, Gările Auto etc), de sărăcirea și alungarea oamenilor din țară”, a spus Năstase.

„Nu avem ce să discutăm cu conducerea PDM. Nu mergem la această discuție. Reiterăm că problema principală a R. Moldova este statul capturat”, a menționat și Maia Sandu.

Totodată, copreședinții Blocului au invitat deputații din Parlament să participe mâine, 2 aprilie, la o discuție cu privire la pachetul de legi pentru dezoligarhizarea statului.

Pachetul de legi propus de deputații ACUM prevede demiterea actualului Procuror general și al conducerii CEC, precum și eliberarea din funcție a directorului SIS, directorului CNA, președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, dar și a președintelui Autorității Naționale de Integritate. Totodată, acest pachet include și adoptarea unei Declarației cu privire la caracterul capturat al statului.

După ce la 26 martie a purtat discuții cu liderii PDM, PSRM și Blocul ACUM, președintele Igor Dodon a anunțat organizarea la 2 aprilie a unor noi negocieri. De această dată, șeful statului îi invită pe liderii celor trei partide să negocieze la o masă comună.