O femeie din Breansk, reținută în timp ce traversa clandestin frontiera dinspre Ucraina. Ce le-a spus polițiștilor

PE SCURT

O femeie de 40 de ani din orașul Breansk, Federația Rusă, a fost reținută de polițiștii de frontieră moldoveni în timp ce traversa clandestin frontiera dinspre Ucraina.

Grupa operativă de intervenție a Sectorului poliției de frontieră Criva a fost informată  de grănicerii ucraineni,  precum că o persoană necunoscută se îndreaptă spre linia de frontieră ocolind punctul de trecere din proximitate.

Astfel, la scurt timp aceasta a fost reținută. Potrivit actului de identitate pe care îl deținea, femeia este cetățeană a Rusiei, originară din orașul Breansk.

PE LUNG

Poliția de Frontieră a relatat că femeia este reținută pentru 72 de ore fiind întreprinse acțiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor acestui caz.

Audiată, femeia a comunicat că în lipsa unui loc de muncă a decis să părăsească localitatea natală. Pentru că nu avea  pașaport valabil a decis să traverseze frontiera cu Republica Moldova prin câmp.

În prezent, persoana este reținută la sediul IP Briceni pentru 72 de ore. Aceasta riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Polițiștii de frontieră întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.