Reparația curților de blocuri din capitală

   2596

Primăria municipiului Chişinău informează că în anul curent vor fi reparate 80 curți de bloc sau circa 400 de adrese din cele 5 sectoare ale capitalei. Pentru acest scop în bugetul municipal au fost prevăzuți cca 20 milioane de lei. Programul de reparație a curților de bloc 2019 a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit lui Octavian Lungu, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, lucrările prioritare din Programul de reparație a curților de blocuri au fost stabilite în baza propunerilor înaintate de preturile de sector, dar poate fi modificat la necesitate.

Reabilitarea curților de bloc presupune reparații curente pe o suprafață de cca 60 mii metri pătrați și va consta în lucrări de frezare, plombare și asfaltare a căilor de acces către curți. De asemenea, intervențiile prevăd asfaltarea trotuarelor, înlocuirea bordurilor și ridicarea/aducerea la nivel a capacelor de fontă de la fântânile de vizitare. La necesitate se va face reparație integrală.

În context, Primarul general interimar a solicitat ca listele cu adresele curților de bloc ce urmează a fi reparate, să fie făcute publice imediat după ce vor fi semnate contractele cu agenții economici. Iar pretorii de sector să poarte responsabilitate pentru executarea lucrărilor și să semneze pe lista pentru fiecare sector. „Vom monitoriza calitatea lucrărilor, împreună cu oamenii. Rog cetățenii să ne informeze despre cazuri cu lucrări necalitative. Mai ales că adresele au fost propuse de chișinăuieni, în baza petițiilor care au venit la preturi pe parcursul anilor", a specificat Ruslan Codreanu.

În anul 2019, lucrările de reparație a curților de bloc vor fi executate de către agenți economici privați, selectați în bază de licitație. Concursul în acest scop va fi organizat de către Î.M. Regia „Exdrupo". Perioada de desfășurare a lucrărilor este preconizată pentru 5 luni.