Protest pentru justiție în România
Externe 1 aprilie 2019, 18:52 | 876

Peste o mie de oameni s-au adunat din nou în Piața Universității din București, pentru a protesta faţă de guvernare şi faţă de măsurile pe care le adoptă puterea în domeniul justiţiei. „Jos Guvernul!“, a scandat lumea, care a afișat și mesaje de susţinere pentru fosta șefă DNA Laura Codruţa Kovesi, pusă recent sub control judiciar. Acțiuni similare au avut loc la Cluj, Timişoara şi Iaşi.

Oamenii sunt nemulțumiți de intenția guvernului PSD ALDE privind modificarea legislației penale prin ordonanță de urgență. Astfel se încalcă în picioare statul de drept, spun manifestanții, printre care multe persoane publice.

Recent, Guvernul de la București și-a exprimat intenția de modificare a Codurilor Penale prin ordonanță de urgență. Asta după ce, în februarie, într-un mod similar a avut loc modificarea Legilor Justiţiei. Nemulțumit de acțiunile Executivului, președintele Klaus Iohannis a decis că convoace un referendum pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, și să întrebe cetățenii dacă sunt de acord cu felul în care PSD strică Legile Justiţiei.

Opinia ta contează. Comentează!