07:21:36 24.04.2024
Stiri

IMPORTANT // Părinții din Chișinău își pot înscrie, de astăzi, copiii în CLASA a I-a în regim ONLINE

Social 01.04.2019 10:58 Vizualizări944 Autor: Ziarul National
IMPORTANT // Părinții din Chișinău își pot înscrie, de astăzi, copiii în CLASA a I-a în regim ONLINE


Începând de astăzi, 1 aprilie, părinții din municipiul Chișinău își pot înregistra online copii în clasa întâia.

Primăria Chișinău anunță că platforma este deja funcțională, după modelul platformei „E-grădiniță”, iar cererile de înmatriculare pot fi depuse accesând site-ul escoala.chisinau.md.

Astfel, părinții urmează să se autorizeze pe site cu adresa de email, să selecteze instituția în care urmează sa fie înscris copilul și să completeze o cerere referitoare la limba de instruire, IDNP, localitatea, adresa de domiciliu și școala. La formular, părintele va anexa copia buletinului de identitate și copia certificatului de naștere al copilului.

În prima etapă vor fi acceptați solicitanții care corespund districtului instituției de învățământ, iar în a doua etapă – ceilalți copii. Managerii instituțiilor de învățământ vor examina cererile în ordinea în care au fost depuse.

Solicitanții vor primi înștiințări dacă cererea nu corespunde adresei, dosarul depus online este incomplet sau lipsa locurilor disponibile. În caz de neacceptare, părinți pot raporta abuzul. Nerespectarea rândului și a procedurilor legale vor fi vizibile în sistem, iar șefii de instituții care nu vor respecta metodologia de înscriere vor fi sancționați.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, și-a exprimat speranța că, astfel, procesul de admitere va deveni mai operativ și transparent, iar odată cu funcționarea platformei „e-școală” vor fi evitate birocrația și colectările taxelor neformale în instituțiile de învățământ.

Primăria municipiului Chișinău precizează că, în anul de studii 2019-2020, în școlile din capitală vor fi înscriși în clasa a I-a aproximativ 8 000 de copii.

Proiectul a fost realizat de echipa Studii.md și a costat Primăria Chișinău 89 000 lei. Elaborarea platformei „E-scoală” a durat 6 luni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md