(foto) UTM și-a deschis larg ușile pentru liceeni. Mai mulți elevi de la școlile din țară au vizitat universitatea

IMG_20190330_101406-1030×773

Zeci de tineri nerăbdători să înceapă viața de student și-au propus să viziteze Universitatea Tehnică a Moldovei, care, pe 30 martie, si-a deschis ușile pentru elevii claselor absolvente din licee, colegii şi şcoli profesionale din țară. Informându-se despre facultățile și specialitățile UTM, viitorii studenți și-au putut încerca puterile la matematică şi desenul artistic, participând la Olimpiada Tehnică, ai căror câștigători vor obține un an de studii gratuit la UTM.

Salutând tinerii care au invadat sala Imaginarium a Centrului de Excelenţă TIC Tekwill, rectorul UTM,  prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a prezentat corpul profesoral prezent în sală şi a invitat viitorii absolvenţi ai liceelor să-şi continue studiile la UTM, menționând că pentru a alege corect facultatea, trebuie să mediteze asupra oportunităţilor de angajare în câmpul muncii. În condiţiile actuale, piaţa muncii solicită tot mai mulţi ingineri în domeniile TIC, electronicii şi telecomunicaţiilor, mecanicii şi transporturilor, industriei alimentelor, industriei textile şi poligrafice, energeticii şi electromecanicii, construcţiilor şi urbanism.

Elevii au fost informați și despre Olimpiada Tehnică la matematică și desenul artistic, care urma să se desfășoare în aceeași zi, precum și la informatică, fizică, chimie, care vor avea loc peste două săptămâni, pe 13 aprilie.  Totodată, rectorul le-a amintit liceenilor că cei mai buni profesori ai UTM îi așteaptă la cursuri gratuite de pregătire pentru examenele de bacalaureat, care au loc în fiecare sâmbătă, până pe data de 25 mai 2019.

Până la 4 mai 2019 continuă şi recepţionarea  lucrărilor pentru concursul de creație al UTM „Tânărul creator”, organizat pentru elevii claselor superioare ai liceelor şi colegiilor în domeniile „Creativitate tehnică” (aparate, mecanisme, machete, scheme etc.) şi „Creativitate artistică: arhitectură, design, desen artistic, pictură, sculptură” (desene, schiţe, planşe, concepte etc.)

De asemenea, elevii au fost invitați să participe la Expoziția „Creația deschide Universul”, care se va desfășura în zilele de 19-20 aprilie 2019, în cadrul căreia vor fi etalate lucrările studenților UTM în domeniile design interior, design industrial, design vestimentar, poligrafie, arhitectură, energetică, radioelectronică și telecomunicații, construcția de mașini, construcții civile, mecanică, transporturi, calculatoare, tehnologia produselor alimentare etc. Concomitent, vor fi anunțate și rezultatele Olimpiadei Tehnice Republicane.

Partea festivă a întâlnirii a fost urmată de întrevederi și dialoguri cu decanii, profesorii, studenții actuali, vizite la facultăți și diverse subdiviziuni ale UTM, liceenii fiind impresionați și dornici să urmeze studiile la facultate.

IMG_20190330_101356-1030x773 IMG_20190330_101406-1030x773 IMG_20190330_102443-1030x773 IMG_20190330_102507-1030x773

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente