Știrile de 1 aprilie de pe #diez din perioada 2016 – 2019 care i-au făcut pe elevi să intre în panică

bacsoc

Din 2016, echipa #diez are o tradiție ca la 1 aprilie să publice o știre-pamflet despre examenele de bacalaureat care să testeze pregătirea elevilor. Tradiți care va continua și în anii următori.

2019

BAC 2019: Elevilor care nu vor susține examenele de absolvire le va fi interzis să părăsească Moldova

Această știre a devenit cea mai credibilă din știrile-glume din perioada 2016-2019, strângând peste 6.000 de share-uri pe Facebook, în contextul în care locuitorii Moldovei s-au obișnuit ca peste noapte să se schimbe regulile jocului.

Cel mai mult de lucru a avut pagina Ministerului Educației care au trebuit să răspundă la nemulțumirile fiecărui elev care le-a trimis un mesaj privat, astfel considerăm că e un bun exercițiu pentru elevi și pentru studenți de a atrage atenția Ministerului Educației.

2018

Dacă se strâng 5.000 de semnături online, Ministerul Educației va elimina camerele video și detectoarele de metale de la centrele de BAC

Această știre a fost un experiment de a vedea cât de dispuși sunt elevii să semneze petiții care au o legătură directă cu ei, astfel în formularul Google Docs creat de #diez, mai mult de 700 de elevi au pus un X pentru a anula examenele de Bacalaureat.

2017

Elevilor din Moldova care vor lua 10 pe linie la BAC li se va acorda automat cetățenia română

În 2017, echipa #diez a vrut să vadă reacțiile elevilor, în caz că s-ar oferi premii substanțiale pentru cei care susțin cu note maxime examenele de absolvire. Reacția a fost interesantă, devenit cea mai distribuită știre despre BAC de pe #diez pe odnoklassniki.

2016

BAC 2016: Elevii vor susține un nou examen la disciplina Geografia României

În 2016 a fost primul nostru experiment și am vrut să vedem cât de mult tinerii cunosc lucruri despre geografie, atât a Moldovei, cât și a statului vecin – România. De asemenea, ce reacție au elevii atunci când se adaugă lucruri noi pe ultima sută de metri.

Pentru a afla să vedeți toate știrile reale despre BAC, intrați pe acest grup de pe Facebook administrat de diez.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente