A obținut funcția de specialist resurse umane la Magenta Consulting, imediat după absolvire. Eudochia Ciobanu povestește despre experiența sa de la Târgul de Cariere

IMG_3752

Cunoaște-o pe Ciobanu Eudochia, care a venit la Târgul de Cariere proaspăt absolventă și a plecat acasă cu primul ei job la compania Magenta Consulting în calitate de Specialist Resurse Umane.

Târgul de Cariere: Din punctul tău de vedere, care sunt cele mai eficiente metode de angajare? Pe care le folosești când iți cauți un job?

Ciobanu Eudochia: Cred că cele mai eficiente metode de angajare sunt prezența la evenimentele de angajare sau verificarea regulată și aplicarea la joburi pe platformele online specializate recrutării. Networkingul în cadrul diferite evenimente s-a dovedit a fi, de asemenea, o metodă eficientă, cel puțin pentru mine.

Târgul de Cariere: Cum te-ai pregătit de un eveniment de recrutare și cu ce vii la eveniment de obicei?
Ciobanu Eudochia: De fiecare dată când am mers la un eveniment de recrutare m-am înarmat cu emoții pozitive și cu o atitudine orientată spre rezultat. Neapărat trebuie să ai cu tine și CV-ul, de dorit ca acesta să fie tipărit în mai multe exemplare, în caz că vrei să aplici la mai multe companii.

Târgul de Cariere: De ce alegi Târgul de Cariere ca instrument de angajare?
Ciobanu Eudochia: Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din Republica Moldova și România. Aici ai posibilitatea să întâlnești oameni și companii atât din țară, cât și peste hotare, din toate domeniile, cu oferte de sute de locuri de muncă atractive pentru tineri.

Târgul de Cariere: De unde ai auzit de Târgul de Cariere? Povestește istoria ta cum ai ajuns la Târgul de Cariere?
Ciobanu Eudochia: Fiind proaspătă absolventă, am început să caut un job în domeniul Resurse Umane. Am aflat de Târgul de Cariere de la sora mea. Era în toamna anului 2018. Ea urma să participe la Târg în calitate de angajator în cadrul companiei în care activează și m-a încurajat să merg și eu. Astfel, am ajuns să mă angajez în cadrul companiei pe care o reprezint astăzi.

Târgul de Cariere: La ce companiei te-ai angajat la Târgul de Cariere și de ce?
Ciobanu Eudochia: Aș spune că între mine și Magenta a fost „dragoste de la prima vedere”. Am reușit să mă angajez la Magenta Consulting, prima companie de consultanță în marketing strategic, cercetări de marketing și sociale din Republica Moldova în cadrul evenimentului Târgul de Cariere. În cadrul Magenta Consulting activez de jumătate de an, timp în care am reușit să învăț o mulțime de lucruri. Activez într-o echipă prietenoasă, alături de profesioniști calificați, care iubesc ceea ce fac. Aici am parte de dezvoltare, mă simt provocată și motivată în fiecare zi, pentru că lucrez la proiecte interesante.

Târgul de Cariere: Ce ai recomanda oamenilor care se pregătesc sa vină la un eveniment de recrutare? Care sunt atuurile pe care ar trebui sa le posede?
Ciobanu Eudochia: Le-aș recomanda să fie creativi atunci când caută un job, să fie motivați și cât mai siguri în ceea ce își doresc. Să fie optimiști și entuziasmați de posibilitățile de avansare în carieră. Să fie curajoși și să adreseze cât mai multe întrebări companiilor și oamenilor care sunt acolo, să fie curioși, dornici să învețe, pentru că investiția în sine niciodată nu a dat greș.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente