(foto) Aşa ceva nu s-a mai văzut! Ce a făcut un şofer cu plăcuţa care nu îi încăpea în spaţiul de pe uşa portbagajului

Privelişte greu de explicat pe o stradă din capitală. Un pieton s-a arătat surprins de faptul cum un şofer şi-a montat una din cele două plăcuţe de înmatriculare pe maşină. Fără prea multe explicaţii este clar că acţiunea-i constituie o ilegalitate.

Având o plăcuţă de dimensiuni obişnuite, dar un spaţiu dreptunghiular pe uşa portbagajului, pentru că nu i-a încăput şi nu a dorit să o îndoaie cum mai fac unii, proprietarul automobilului a decis să o taie în două, la propriu vorbind.

În timp ce conducătorul auto şi-ar fi spus că acum stă perfect, noi îi spunem că constituie o ilegalitate, iar plăcuţa nu mai poate fi considerată una validă, inclusiv din cauza elementelor de securitate deteriorate!

FOTO: facebook.com/automobile.md

Dacă poliţia îl va identifica pe acest şofer, în baza Codului Contravenţional, acesta riscă să se aleagă cu mai multe sancţiuni în baza mai multor articole precum:

  • Articolul 229. Încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor. (1) Încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor se sancţionează cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale;
  • Articolul 230. Conducerea unui vehicul cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare sau conducerea unui vehicul fără un astfel de număr. (1) Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil sau cu numărul de înmatriculare camuflat, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului se sancţionează cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale cu aplicarea a 2 puncte de penalizare;
  • Articolul 438¹. Interzicerea exploatării vehiculului prin retragerea plăcilor cu numărul de înmatriculare. (1) Se interzice exploatarea vehiculului prin retragerea plăcilor cu numărul de înmatriculare în cazul constatării abaterilor de la condiţiile tehnice pentru admiterea în circulaţie a vehiculelor, prevăzute de legislaţia în vigoare. (2) Plăcile cu numărul de înmatriculare se ridică în cazurile în care: c) numărul de înmatriculare nu corespunde standardului stabilit.

Vezi şi: (foto) Acţiuni ciudate pe o stradă din Chişinău. Plăcuţe acoperite cu frunze pe o maşină, iar de pe alta scoase

Vezi şi: (foto) „Plăcuţa de înmatriculare” pe care şi-o poate face orice şofer a fost găsită pe o maşină din Chişinău

Vezi şi: (foto) E legal să circule așa? O mașină surprinsă prin Chișinău cu plăcuțe de înmatriculare speciale

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/