/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Fără frigărui în parcuri. Primarul general interimar a oferit cel mult trei zile pretorilor de sector pentru a evacua foișoarele din Valea Trandafirilor

missing
01 aprilie 2019, ora 18:45

Chiar de dimineață, lângă foișoarele din parcul Valea Trandafirilor am dat de un funcționar al preturii Botanica, dar și de lucrător, responsabil de aceste spații oferite pentru recreere. Nu am reușit să aflăm ceva de la el, pentru că a refuzat să vorbească.

„–La ce preț este închirierea unui foișor? –Nu știu, azi sunt prima zi”.

De asta și însemnăm o scrisoare domnului, ceea ce ține de evacuare. Să evacueze, benevol, urgent foișoarele date”, Lilia Moldovanu, specialist principal în Serviciul Arhitectură la Pretura Botanica.

Majoritatea oamenilor care au ieșit la o plimbare în parc au spus că foișoarele îi încurcă să se relaxeze.

„Face foarte mult fum. Sâmbătă, duminică noi în parc nu ne plimbăm din cauza asta”.

„Super. Toată lumea e mulțumită. Văd că e curățel, frumos”.

„Eu vin în parc să mă liniștesc, să respir aer, nu la fum de frigărui sau muzică, gălăgie”.

Am încercat să contactăm administratorul foișoarelor, însă acesta a avut telefonul deconectat. Evacuarea foișoarelor din parcul Valea Trandafirilor a fost dispusă încă un an în urmă de fosta primăriță interimară, Silvia Radu, însă fără succes. Potrivit primarului interimar, Valea Trandafirilor urmează să devină o nouă perlă a Chișinăului, astfel că foișoarele nu își au locul în parc.

Eu cred că investiția de 30 de milioane trebuie să fie un argument că parcul trebuie curățat de Vladimirskii Țentral și așa ca vara când se plimbă acolo copiii, să se vadă unul pe altul din ceața de frigărui”, Ruslan Codreanu, primar general interimar.

Conform primăriei Chișinău, în parcul Valea Trandafirilor au început lucrările de asfaltare a aleilor pietonale. În total vor fi asfaltați 6 kilometri de alei sau 30 de mii de metri pătrați, iar termenul de desfășurare a lucrărilor este de circa trei luni. Autoritățile susțin că urmează alte lucrări importante precum, renovarea havuzului, construcția Skateparkului, terenului de minifotbal, volei și construcția și reabilitarea WC-urilor publice.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram