‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTrei antreprenori din Israel au lansat prima rețea inteligentă pentru livezi din lume

Trei antreprenori din Israel au lansat prima rețea inteligentă pentru livezi din lume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Israel Talpaz – fost militar cu un stagiu de peste 30 de ani, împreună cu doi antreprenori a decis să investească într-un domeniu dificil: agricultura. Împreună aceștia au devenit fondatorii startup-ului SeeTree din Tel Aviv.

SeeTree a lansat cu 15 luni în urmă o platformă care utilizează tehnologii de inteligență artificială pentru a colecta informații despre starea pomilor în plantații. Cu ajutorul acesteia fermierii pot obține o informație amplă privind starea fitosanitară a plantațiilor și productivitatea pomilor, astfel optimizând lucrările.

FOTO: israel21c.org

Obținerea datelor reprezintă un proces ce include 3 indicatori: monitorizarea câmpurilor cu ajutorul dronei, senzori de sol și analiza solului. Pe parcursul nopții sunt colectate din câmp circa 6 terabiți de date, iar în 3 zile este formată harta digitală cu un ID digital atribuit fiecărui pom.

Potrivit dezvoltatorilor, pentru a avea succes fermierii trebuie să lucreze asemeni fabricilor ce produc mii de unități pe zi. Potențialul este enorm. O asemenea abordare va permite majorarea productivității cu zeci de procente.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›