image
Sursa foto: politia.md

Grijă mare la carnea pe care o cumpărați! În ce condiții erau transportate 800 de kg de carne care urmau să ajungă în piețe

800 de kg de carne de bovină fără acte de proveniență, păstrată și transportată în condiții dezastruoase, urmau să ajungă pe tarabele piețelor în nordul țării.

Carnea a fost descoperită într-un autocamion oprit de inspectorii de patrulare din nordul țării pentru verificări. În timpul controlului, șoferul, de 47 de ani, domiciliat în orașul Drochia, nu a putut prezenta niciun act de proviniență pentru cele 800 de kg de carne de bovină. Bărbatul a recunoscut că întreaga cantitate de carne era transportată pentru a fi vândută în piețele din oraș.

Marfa a fost confiscată, iar pe acest caz a fost întocmit un proces-verbal. Dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienței lor, șoferul riscă o amendă de la 3.000 până la 4.500 de lei.

În context, autoritățile îndeamnă: pentru sănătatea dumneavoastră, procurați carne proaspătă doar din locuri şi de la agenții economici autorizați sanitar-veterinar.

carnecarne
carnecarne

Noutăţile partenerilor

comentarii: