(video) Chirtoacă: Blocul ACUM ar trebui să „demascheze socialiștii, aducându-i la masa discuțiilor și demonstrând că ei de fapt nu vor să susțină” legile pentru „dezoligarhizarea statului”

Dorin Chitoacă susține că blocul ACUM trebuie să „demascheze socialiștii, aducându-i la masa discuțiilor și demonstrând că ei de fapt nu vor să susțină” pachetul de legi pentru „dezoligarhizarea statului”, elaborat de blocul ACUM.

Foto: UNIMEDIA

Liberalul spune că acest pachet de legi este unul „necesar, care ar însemna începutul scoatereii statului din captivitate”.

Potrivit fostului primar, prin aceste legi „s-ar putea testa buna-credință a PSRM-ului”.

„De exemplu, speaker al Parlamentului, o persoană din scoietatea civilă, de compromis, care să nu fie membru a nici unui partid. În asemenea caz, PSRM-ul n-ar putea respinge votul pentru o asemenea candidatură pentru speaker de Parlament, după care PSRM n-ar putea respinge legile de scoatere a țării din dictatură, dacă se pretinde de bună-credință. Și s-ar merge pe o cale de redresare. Însă, PSRM-ul va respinge aceste oferte, corecte, real-politice, le va respinge și atunci va fi demascat. Și atunci, alegeri anticipate și jos, încă odată, Plahotniuc și Dodon”, a declarat Dorin Chirtoacă.


Pub