(video) Igor Dodon a urcat din nou pe muntele Athos și s-a împătășit la Mănăstirea rusească Sfântul Pantelimon

Președintele Igor Dodon a urcat și în acest an pe muntele Athos din Grecia și s-a împărtășit la mănăstirea Sfântul Pantelimon. Dodon a spus că i-a rugat pe preoții de la mănăstire „să se roage pentru poporul nostru și pentru Moldova”.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

„Perioada Postului Mare este foarte importantă pentru toți creștinii ortodocși.

În fiecare duminică, mă străduiesc să vizitez mănăstirile din țară și să particip la Sfînta Liturghie, să mă rog pentru familia mea, pentru poporul moldovenesc și pentru viitorul țării noastre.

În acest week-end, la fel ca și anul trecut în această perioadă, am decis să vizitez munte Athos și să primesc sfînta împărtășanie. Cu binecuvîntarea Sanctității Sale Patriarh Kirill, m-am împărtășit la Mănăstirea rusească, Sfîntul Pantelimon.

Adresez sincere mulțumiri arhimandritului Eulogiu și călugărilor pentru primirea caldă. Mănăstirea rusă are strînse legături cu Moldova: ctitor al principalei biserici a fost domnitorul Moldovei, Scarlat Calimah.

Părăsind Athos, i-am rugat pe preoții de pe Sfîntul munte să se roage pentru poporul nostru și pentru Moldova.

Adresez sincere felicitări tuturor cu ocazia Săptămînii Sfintei Cruci! Fie ca puterea salvatoare a Crucii prețioase și dătătoare de viață a Domnului nostru să ne ocrotească, să ne întărească și să ne ajute tuturor în viață”, a scris pe Facebook Igor Dodon.


Pub