Mark Zuckerberg cheamă guvernele să joace „un rol mai activ” în reglementarea securității în internet

Internetul are nevoie de noi reglementări pentru a combate propagarea discursului urii, pentru protejarea confidenţialităţii şi a informaţiilor, precum şi pentru a preveni amestecul în procesul electoral, a precizat Mark Zuckerberg, transmite Agerpres.

Foto: Bloomberg

Într-un editorial publicat în Washington Post, Zuckerberg a spus că guvernele şi autorităţile de reglementare trebuie să joace ''un rol mai activ''.

"În fiecare zi decidem care anume discurs este dăunător, ce anume constituie reclamă electorală şi cum să prevenim atacurile cibernetice elaborate.''

"Aceste lucruri sunt importante pentru a menţine siguranţa comunităţii noastre. Dacă ar fi să o luăm de la început, nu am cere companiilor să ia singure aceste decizii".

Potrivit lui Zuckerberg, sunt necesare reglementări în patru domenii: ''conţinut periculos, integritatea procesului electoral, confidenţialitatea şi portabilitatea datelor''.

Facebook a fost intens criticată luna aceasta după atentatele asupra două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, când atacatorul a transmis în direct pe reţeaua de socializare desfăşurarea evenimentelor.

Reţeaua a mai fost, de asemenea, dur criticată pentru că a permis propagandei ruse să posteze reclame în scopul influenţării alegerilor prezidenţiale din 2016 în SUA, precum şi în scandalul colectării datelor de către compania Cambridge Analytica.

Gigantul de internet a spus că va interzice pe platformele sale conţinutul care promovează ''naţionalismul şi separatismul alb'', iar joi, a anunţat introducerea unor reguli mai stricte în ceea ce priveşte publicitatea înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai.

Antreprenorul a mai spus că ''Facebook nu ar trebui să ia de una singură atât de multe decizii importante asupra discursului'' şi, ca atare, a creat un organism independent prin care oamenii să-i poată contesta deciziile.


Pub