(video) Voronin face public un document prin care Dodon a jurat credință PCRM, înainte să-l părăsească: „Încălcarea angajamentului reprezintă cea mai gravă crimă morală”

Înainte să părăsească Partidul Comuniștilor, Igor Dodon ar fi jurat credință PCRM. Un document a fost făcut public în acest sens de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, aseară, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Anunțul a fost făcut în contextul în care deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au semnat o declarație prin care promit că nu vor părăsi fracțiunea pentru a adera la un alt partid și respectiv fracțiune parlamentară.

„Eu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales din partea Partidului Comuniștilor, și, conștientizând nivelul înalt de încredere care mi-a fost acordat de către poporul Republicii Moldova pentru reprezentarea și apărarea interesului țării în organul suprem din țară, apreciind propriul statut al deputatului..., mă oblig: 1. să folosesc mandatul și dreptul de legiuitor exclusiv în interesul poporului Republicii Moldova și în strictă conformitate cu deciziile colective ale Partidului Comuniștilor; 2. să nu uit că votul fracțiunii PCRM și votul meu personal întotdeauna trebuie să reprezinte o poziție unică; 3. să nu uit că încălcarea angajamentului în cauză reprezentă cea mai gravă crimă morală împotriva interesului Partidului Comuniștilor, împotriva a mii de susținători, care mi-au încredințat dreptul de a acționa în numele lor”, se arăta în documentul semnat în 2011 de actualul șef al statului Igor Dodon, afirmă Vladimir Voronin.

Acest act a fost semnat, de asemenea, de Zinaida Greceanîi, Vladimir Violeta Ivanov și alți comuniști care între timp au aderat la PArtidul Socialiștilor sau Partidul Democrat.

„Ăștia toți sunt Iuda”, a menționat, la final, Vladimir Voronin.


Pub