(video) Membrii trupei Rammstein, criticați pentru un videoclip în care apar îmbrăcaţi ca prizonieri dintr-un lagăr nazist

Trupa germană Rammstein, adeptă a provocărilor, se confruntă cu un nou val de critici după difuzarea unui videoclip în care membrii grupului apar îmbrăcaţi ca prizonieri ai unui lagăr de concentrare, informează Agerpres.

„Regia muzicienilor de la Rammstein, care apar îmbrăcaţi ca nişte deţinuţi ai unui lagăr de concentrare condamnaţi la moarte, reprezintă o încălcare a unei linii roşii”, a declarat reprezentantul pentru chestiuni antisemite din guvernul german, Felix Klein, citat în ediţia de joi a cotidianului Bild Zeitung.

„Dacă acest lucru nu ar trebui să servească altui scop decât pentru a promova vânzările noului album (al trupei Rammstein, n.r.), aş crede că este vorba despre o utilizare de prost gust a libertăţii artistice”, a adăugat el.

„Grupul Rammstein a depăşit limitele cu acest videoclip”, a declarat Charlotte Knobloch, fosta preşedintă a Consiliului central al evreilor şi personalitate de prim rang a comunităţii evreieşti din Germania. „Modul în care Rammstein deturnează suferinţa şi uciderea a milioane de oameni în scopuri care ţin de divertisment este frivol şi abject”, a adăugat ea.

Debutul acestui videoclip, care promovează următorul album al grupului german, intitulat "Deutschland", difuzat pe site-ul formaţiei, îi prezintă pe membrii trupei îmbrăcaţi în ţinute care reamintesc de cele purtate de deţinuţii din lagărele naziste, cu frânghii în jurul gâturilor, aşteptând să fie spânzuraţi, scrie digi24.ro.


Pub