Acțiunea „Plantăm fapte bune în Chișinău”: circa 18 mii de arbori și arbuști vor fi sădiți în diferite zone ale orașului

PE SCURT

Primăria municipiului Chișinău invită cetățenii și sectorul asociativ, sâmbătă, ora 09:00, la acțiunea de masă „Plantăm fapte bune în Chișinău”, care prevede sădirea a circa 18 mii de arbori și arbuști, în diferite zone ale orașului.

Acesta este cel de-al doilea eveniment, din cele patru acțiuni preconizate cu participarea comunității, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară.

Inițiativa privind înverzirea teritoriului aparține A.O. „Parcurile Viitorului”, fiind desfășurată în parteneriat cu Primăria Chișinău și prevede sădirea a 10 mii de arbori și 5 mii de arbuști, pe Platoul din str. Uzinelor, 205, pe o suprafață de 5 ha, în preajma Centrului de sterilizare a animalelor și fostei gunoiști municipale.

PE LUNG

Proiectul de plantare a fost executat de către Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, iar materialul săditor a fost oferit din partea proiectului „Plantăm fapte bune în România”.

La acțiunea de înverzire va participa și Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, angajați ai Aparatului Primăriei /subdiviziunilor structurale și ai întreprinderilor municipale, dar și voluntari din străinătate și reprezentanți ai companiilor susținătoare a evenimentului.

Primăria Chișinău va organiza în paralel o acțiune de plantare a arborilor pe un teren de 1 ha, de la intersecția str. N. Milescu – Spătarul – str. Prof. Ion Dumeniuk. Acolo vor fi sădiți circa 2 mii de puieți.

Totodată, alți 1000 de arbori vor fi sădiți în curțile instituțiilor de învățământ din capitală.

Participanții sunt îndemnați să se echipeze corespunzător activității desfășurate. Autoritățile locale vor pune la dispoziția participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Municipalitatea face apel către cetățeni să participe activ la campania de înverzire, pentru a avea un oraș mai verde, cu aer curat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.