(foto) Un desen semnat de Picasso a fost vândut la licitație cu câteva sute de mii de euro

picasso
Foto: youtube.com

Un desen semnat de Picasso, „Joueuse de flute et nu couché”, pe care pictorul spaniol l-a realizat în 1932 şi se afla în proprietatea Muzeului de Artă Modernă din New York (MoMA), a fost vândut joi cu suma de 286.000 de euro la o licitaţie la Paris, a informat casa Christie’s citată de EFE.

Preţul de adjudecare a rămas în partea de jos a sumei de estimare, care era de între 250.000 şi 350.000 de euro, a precizat casa de licitaţii Christie’s pe pagina sa de internet, potrivit Agerpres.

Datând din 1932, an prolific pentru viaţa privată şi artistică a lui Picasso, acest desen face parte dintr-o serie de cerneluri chinezeşti. Seria evocă pasiunea sa pentru Marie-Therese Walter, partenera sa în perioada 1927 şi 1935, şi mama fiicei lor Maya Widmaier-Picasso.

desen picasso
christies.com

Suma obţinută din vânzarea desenului, realizat la Paris în tuş negru chinezesc la 22 octombrie 1932 de Picasso – care a semnat-o şi datat-o – va merge la fondul de achiziţii al MoMa.

Picasso a dăruit desenul, având mărimea de 26 x 33 centimetri, negustorului de artă şi prietenului său Daniel-Henry Kahnweiler. Lucrarea a fost vândută de mai multe ori, înainte ca Eve Clendenin să o doneze muzeul newyorkez, în 1961

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente