/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Duminică ucrainenii își aleg noul președinte. Câți candidați pretind la cea mai înaltă funcție în stat

missing
30 martie 2019, ora 17:50

Mâine, 31 martie, vor avea loc alegerile prezidențiale în Ucraina. Cetățenii ucraineni vor avea de ales între 39 de candidați, înaintați atât din partea unor partide, cât și independent.

Potrivit tvrain.ru, la actualele alegeri a fost înregistrat un număr record de candidați.

Potrivit sondajelor de opinie, doar șase dintre candidați ar putea obține mai mult de 4%. Favoritul cursei electorale este actorul Vladimir Zelenski, pentru care și-ar da votul 24,6% dintre respondenții sondajelor. Actualul președinte Petro Poroșenko, care a candidat din nou, ar obține 14,8% din voturi, a treilea este Iulia Timoșenko pentru care ar vota 8,7% din respondenți.

În cazul în care niciunul dintre candidați nu va câștiga mai mult de 50%, al doilea tur va avea loc pe 21 aprilie.

Dreptul de a candida l-a avut orice cetățean al Ucraineni în vârstă de 35 de ani și mai mult, care a trăit în statul vecin mai mult de 10 ani și care a plătit un „gaj electoral” în sumă de 2,4 milioane de grivne (92 de mii de dolari).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram