Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Acordul pentru Brexit, respins pentru…

Acordul pentru Brexit, respins pentru a treia oară de Parlamentul britanic

foto: intervio.ro

În ziua în care Marea Britanie urma să părăsească UE, Parlamentul britanic a respins astăzi, 29 martie, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează BBC.

În favoarea acordului s-au pronunţat 286 de deputaţi, iar împotriva documentului 344 de deputaţi, cu 58 mai mulți.

În acest fel, Marea Britanie ratează termenul-limită propus de UE pentru a amâna Brexit pentru data de 22 mai.

Theresa May şi-a exprimat „regretul profund cu privire la faptul că această Cemeră (a Comunelor) a fost incapabilă să susţină ieşirea din UE în mod ordonat”.

Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a comentat situația la care s-a ajuns în felul următor: „Având în vedere respingerea acordului de retragere de către Camera Comunelor, am decis să convoc Consiliul European pe 10 aprilie”.

Liderul Partidului Laburist (opoziţie) Jeremy Corbyn a întreabat dacă premierul britanic Theresa May „acceptă în sfârșit” că parlamentarii nu-i susţin acordul pentru Brexit. Corbyn a menționat că parlamentarii au luni şansa să hotărască „un acord mai bun pentru viitorul acestei ţări”.

Acordul trebuie să fie schimbat, declarat Corbyn, care a mai adăugată că dacă Theresa May nu acceptă acest lucru, atunci ea trebuie să convoace alegeri generale.