Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.03.2019

Banca Europeană de Investiții și-a reiterat disponibilitatea de a finanța proiectele strategice ale Republicii Moldova

Banca Europeană de Investiții și-a reiterat disponibilitatea de a finanța proiectele strategice ale Republicii Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit cu Șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții (BEI) în Republica Moldova, Antonio Castillo. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre prioritățile MEI pentru anul curent, precum și despre consolidarea eforturilor de colaborare în vederea realizării proiectelor importante menite să contribuie la dezvoltarea economiei țării.

„Dezvoltarea infrastructurii drumurilor, implementarea proiectului de interconexiune a sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, dezvoltarea sectorului de cercetare și dezvoltare (R&D) – sunt doar câteva priorități ale Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru anul 2019. Cu suportul partenerilor externi, inclusiv a Băncii Europene de Investiții, vom reuși să implementăm ce am planificat. BEI este un partener de încredere al Republicii Moldova și noi mizăm pe fortificarea colaborării și extinderea acesteia în valorificarea deplină a priorităților Guvernului în sectoarele de importanță majoră”, a menționat Chiril Gaburici.

În context, partenerii de dezvoltare și-au reiterat disponibilitatea de a finanța proiectele strategice la nivel de țară, declarând că Republica Moldova poate conta pe suportul BEI.

„Sunt sigur că împreună cu partenerii de dezvoltare vom obține rezultate mai bune decât în anul precedent. Nu vrem să ne oprim aici, avem potențial, avem experiență și o echipă care muncește zi de zi pentru a avansa”, a adăugat Chiril Gaburici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus