(video) Hyundai a anunțat dezvoltarea unei chei digitale sofisticate

Hyundai a anunțat dezvoltarea unei chei digitale. Tehnologia permite deblocarea, pornirea și conducerea autovehiculului cu ajutorul telefonului mobil.

Prima maşină care este compatibilă cu aceasta este noua generaţie Hyundai Sonata, care a debutat deja în Coreea şi în aprilie, la Salonul Auto de la New York, îi va urma premiera în SUA.

Foto: autoblog.md

Noul sistem va înlocui cheia tradițională si va fi accesat prin intermediul unei aplicații, care poate fi utilizată de până la patru persoane autorizate. Terminalele autorizate sunt detectate grație tehnologiei Near Field Communication (NFC), care la rândul său detectează prezența unui telefon autorizat în imediată apropiere a ușii autovehiculului. Antenele NFC folosite pentru deschiderea autovehiculului sunt plasate pe mânerele ușilor din față. Cea pentru pornirea motorului este integrată în spațiul pentru încărcare wireless.

După deblocarea autovehiculului, utilizatorul poate porni motorul prin plasarea smartphone-ului pe placa de încărcare wireless din consola centrală și prin apăsarea butonului de pornire/ oprire a motorului de pe tabloul de bord. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub