Ambasadorul SUA la Chișinău, acuzat de Ministerul rus de Externe de amestec în politica molovenească

Ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan „și-a permis să se amestece în procesul de formare a coaliției de guvernământ în baza alegerilor parlamentare din țară”. Acest lucru a fost anunțat, joi, 28 martie, la o conferință de presă organizată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Foto: Report

„Așa-numita scrisoare deschisă a lui Hogan adresată parlamentarilor moldoveni, este un document cu adevărat unic în direcționalitatea sa. Prin această scrisoare dânsul afirmă direct că singurul drum adevărat al cetățenilor acestui stat către o viață mai bună este „consolidarea relațiilor cu Statele Unite și Europa", iar toate problemele pot fi rezolvate prin „revenirea la valorile occidentale".

Totodată, ambasadorul menționează în detaliu cum și ce reforme interne ar trebui să efectueze statul și societatea moldovenească, cum să-și întărească securitatea informatică și să înăsprească controlul asupra companiilor străine, să diversifice sursele de energie și așa mai departe”, susține Zaharova.

Potrivit Mariei Zaharova, scrisoarea ambasadorului american conține „un întreg set de rețete și unelte pe care SUA le utilizează pentru propriile scopuri, scrie tass.ru

Amintim că într-un articol publicat recent de „Ziarul de Gardă” ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, a scris că Washingtonul dorește un guvern moldovean care să întărească instituțiile guvernamentale, inclusiv prin combaterea corupției și reforma justiției, și să continue pe „calea europeană”.


Pub