(video) Ghimpu, despre schimbarea în conducerea PL: „În acest caz era mai bine să rămân eu președinte, ca să trecem de această perioadă”

Mihai Ghimpu, fost președinte al PL, spune că schimbarea în conducerea PL s-a produs prea devreme. „Acum, datorită furtului miliardului și politicii murdare împotriva PL-ului, PL s-a dus în jos. În acest caz era mai bine să rămân eu președinte, ca să trecem de această perioadă”.

Foto: UNIMEDIA

„În pimul rând, am și spus la noi la birou, că eu am greșit, știu când am greșit, cum am greșit. Când două partide sunt pe val, când pe malul mării stau două corăbii mari, care trebuie să pornească în cinci minute și trebuie să vii tu cu a treia, nu are sens, fiindcă lumea deja e urcată în aceste două corăbii. Așa e și la noi cu această schimbare. Nu ar trebui să se producă această schimbare acum. În politică, schimbarea se face în funcție de o situație favorbailă, din punct de vedere politic. Acum, datorită furtului miliardului și politicii murdare împotriva PL-ului, PL s-a dus în jos. În acest caz era mai bine să rămân eu președinte, ca să trecem de această perioadă.

Acum oamenii încep să vadă că nu e așa cum li s-a promis. Politica nu este o joacă de cărți, sau un miting, unde ai spus oamenilor tot ce ai vrut și s-a rezolvat”, a spus Mihai Ghimpu.

Fostul lider al PL a mai adăugat că schimbarea ar fi trebuit „să se producă în altă situație, atunci când, după aceste alegeri, lumea are posibilitatea să facă o comparație și să vadă cine e mai bun pe dreapta, PL sau partidele noi care au apărut. Dar schimbarea am făcut-o până ca lumea să aibă posbilitatea să facă această comparație. Începând cu 24 februarie, unii deja încep, urmăresc și Facebook, oamenii încep să facă o comparație și să înțeleagă că e rău și e grav că lipsește Partidul Liberal de la guvernare”.

Amintim că la 1 decembrie 2018, Dorin Chirtoacă, fostul primar de Chișinău, l-a înlocuit pe Mihai Ghimpu la șefia Partidului Liberal.


Pub