(foto) Cea mai mare dioramă feroviară din țară, care risca să fie închisă definitiv, și-a reluat activitatea

Cea mai mare dioramă feroviară din țară, care risca să fie închisă definitiv, și-a reluat activitatea. De data aceasta, vizitatorii pot admira expoziția de trenulețe în incinta Gării Chișinău.

Foto: Calea Ferată din Moldova/ fb

„Este un proiect care a luat naștere din pasiune. Am muncit mult pentru realizarea lui. Timp de cinci ani am construit ceea ce poate fi admirat astăzi – trenuri, clădiri, copaci, poduri și munți. Fiecare element, cu excepția trenurilor și liniilor, a fost construit manual”, au spus autorii proiectului.

Calea Ferată din Moldova / Sursa:fb
Calea Ferată din Moldova / Sursa:fb

Prezent la evenimentul de deschidere, directorul general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala, a declarat că expoziția și-a recăpătat locul potrivit.

„Noi ne bucurăm că această minunată dioramă se va afla acum acolo unde îi este locul – în Gară. Le mulțumesc autorilor ideii, care ne-au acceptat oferta de a-și desfășura activitatea aici, la CFM. Apropo, trenulețele se mișcă și creează o atmosferă cu adevărat fantastică. Organizatorii își propun să se extindă, iar noi sperăm ca, în câțiva ani, Calea ferată din Moldova să arate cel puțin la fel de spectaculos ca în aceste machete”, a conchis managerul CFM.

Diorama Feroviară se întinde pe o suprafață de 70 m2 și a fost construită de câțiva entuziaști din Republica Moldova. CFM a pus la dispoziția organizatorilor spațiu la un coeficient special. Creatorii proiectului susțin că expoziția va fi deschisă de miercuri până duminică, în intervalul orar 11:00-20:00, iar pentru copiii de până la 4 ani intrarea este liberă, se arată pe pagina de Facebook Calea Ferată din Moldova.


Pub