Atenție! Timp de două luni, pescuitul va fi interzis

Din 15 aprilie și până pe 15 iunie, se instituie prohibiție la pescuitul industrial și de agrement pe râul Nistru. Perioada este sincronizată cu administrația transnistreană și cu partea ucraineană.

Foto: Moldova 24/ simbol

Solicitat de IPN, șeful adjunct al Direcției monitoringul resurselor naturale a Agenției de Mediu, Dumitru Sobolev, a declarat că în această perioadă este interzis pescuitul tuturor speciilor de pești, dar și de raci. Persoanele care nu vor respecta perioada de prohibiție riscă sancțiuni contravenționale. Pe lângă amenda pe care o vor plăti, vor acoperi și prejudiciul cauzat, care se va stabili în funcție de specia de pește.

Dumitru Sobolev a mai spus că, începând cu 11 aprilie și până pe 9 iunie, se va institui prohibiție la pescuit și pe râul Prut, perioada fiind sincronizată cu partea română.

Pentru bazinele acvatice naturale interioare, cum sunt râurile Ialpug, Răut și altele, perioada de prohibiție este 15 aprilie -15 iunie. Există și zone în care pescuitul este interzis pe parcursul întregului an.


Pub