Un fost deputat a devenit director al Fondului de Investiții Sociale din Moldova

PE SCURT

Fostul deputat Iurie Chiorescu a fost desemnat director executiv al IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” , în urma unui concurs de ocupare a funcției publice vacante.

Iurie Chiorescu este magistru în științe politice. Anterior, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, făcând parte din Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană.

Astăzi, Iurie Chiorescu a fost prezentat colectivului de către Secretarul general al Guvernului Republicii Moldova, Liliana Palii.

PE LUNG

Potrivit unui comunicat al instituției, la începutul lunii februarie, Cancelaria de Stat a lansat un concurs pentru selectarea directorului Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), după ce mandatul de patru ani al fostului director executiv al FISM, Mircea Eșanu, a expirat.

La concurs au fost admise 5 persoane.

La 21 martie, comisia de selectare a emis o hotărâre privind desemnarea lui Iurie Chiorescu câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de director.

Iurie Chiorescu va deține mandatul pe o perioadă de patru ani.

Precizăm că Iurie Chiorescu a ocupat funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind membru al fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova (2011–2014), iar ulerior a activat în calitate de deputat neafiliat (2017). În 2017 a aderat la fracţiunea Partidului Democrat din Moldova.

FISM este o instituție creată acum 20 de ani cu suportul Băncii Mondiale și al țărilor donatoare cu scopul de a contribui la dezvoltarea R. Moldova prin gestionarea asistenței externe.

Foto: Agora.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.