icon

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J.Hogan

29-03-2019 15:30
14,409

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan. Oficialii au discutat despre dezvoltarea  relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes comun.

 

Pavel Filip a menționat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită cooperării bilaterale, iar SUA este un partener strategic al țării noastre. Premierul a exprimat recunoștință pentru sprijinul constant acordat de SUA în implementarea reformelor democratice și structurale și în consolidarea capacităților instituționale.

 

Interlocutorii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind situația post-electorală din Republica Moldova, menționând că partidele care au acces în Parlament trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să conlucreze pentru formarea într-un mod cât mai transparent a Guvernului, care să aibă  în prim plan interesul cetățenilor.

 

Pavel Filip și Derek J. Hogan au discutat și despre continuarea programului cu FMI, implementarea reformei administrației publice locale și extinderea colaborării comercial-economice dintre părți. În aprilie curent, la Chișinău va sosi  o misiune a oamenilor de afaceri americani, interesați să investească în special în domeniile industriei, agriculturii, tehnologiei informației și comunicațiilor și turismului. Totodată, la finele lunii aprilie, Republica Moldova va fi vizitată și de o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii.

 

Premierul Pavel Filip a subliniat importanța valorificării dialogului strategic RM-SUA, precizând că Republica Moldova contează în continuare pe susținerea și asistența SUA pentru asigurarea dezvoltării durabile a țării în baza valorilor occidentale.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31