(foto) Școala de Design – posibilitate de dezvoltare pentru tinerii din Republica Moldova

scoala-de-design-interior

Tinerii sunt dornici să se dezvolte multilateral și sunt curioși să cunoască cât mai multe lucruri din diferite domenii. Cursurile de design de interior marcă DCC înseamnă o oportunitate pentru toți cei care doresc să învețe o nouă profesie și să-și construiască o carieră în acest domeniu.

Obiectivele Școlii de Design

Școala de Design are drept obiectiv să dezvolte în studenți abilități de a concepe și crea un design de interior armonios și confortabil, care să fie în concordanță cu cerințele clientului.

Cursurile se bazează pe aspectele practice ale proiectării în design interior, prin cunoașterea cerințelor ergonomice și funcționalitatea spațiilor interioare. În acest sens, cursul este împărțit în două compartimente: unul teoretic și unul practic. Primul abordează generalizări ale designului de interior, funcționalitatea și amenajarea spațiilor și elemente de management al interacțiunii dintre beneficiar și designer. Al doilea compartiment se concentrează mai mult pe abilitățile practice de lucru în programe ca Photoshop, AutoCad și 3DS MAX. Astfel, tinerii interesați vor învăța despre cum să realizeze proiecte de design care să satisfacă cerințele fiecărui client, fiind fezabile și încadrându-se în bugetul alocat.

scoala-design-chsinau

#Avantajele și oportunitățile pe care le oferă cursul

Avantajele cele mai importante pe care le oferă Școala de Design sunt timpul compact și posibilitatea de a învăța de la specialiști formați, care activează în domeniu, cu multă experiență în spate. Unul dintre speakerii cursului este Alexandrin Buraga – fondatorul Școlii de Design DCC și a Biroului de Arhitectură și Design AB+Partners, care împărtășește experiența sa cu studenții și îi ajută să-și dezvolte abilitățile în domeniu designului, oferindu-le acces și lecții practice la șantierele proiectelor la care lucrează biroul.

Biroul de Arhitectură și Design AB+Partners susține creativitatea și încurajează tinerii să cunoască acest domeniu fiind implicat în formarea unui background educațional de calitate.
Școala de Design DCC implică o abordare individuală a fiecărui student presupune cunoștințe de strictă necesitate pentru ulterioara angajare ca tineri specialiști.

scoala-design-interior-md

#Evoluția Școlii de Design DCC

Cursurile se bucură de popularitate și un număr mare de participanți, 4 ediții fiind finalizate, iar a 5-a fiind în derulare, cu peste 50 de absolvenți, 30% dintre aceștia fiind angajați la diverse companii de specialitate.

Domeniul arhitecturii și design-ului prinde avânt în Republica Moldova și tot mai multe companii caută tineri specialiști în domeniu. Angajatorii caută nu doar absolvenți ai acestei specializări, ci și oameni creativi, cu idei inovatoare, iar echipa de la Școala de Design încearcă să dezvolte în participanți aceste abilități, pe lângă cele tehnice.

#Designul în Republica Moldova – o meserie profitabilă

Posturile de muncă din acest domeniu sunt bine plătite, în dependență de abilitățile pe care le deține angajatul. Școala de Design DCC curs oferă posibilitatea tinerilor de a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile într-un domeniu prestigios și interactiv, dar și să înceapă o carieră acasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente