/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

O cafenea din Chișinău înregistrează câștiguri cu 400% mai mari, de când i se verifică veniturile reale. Explicația ministrului Finanțelor

missing
29 martie 2019, ora 18:23

În urma instituirii postului fiscal la una din cafenele de pe „pietonala” din preajma Ministerului Finanțelor, autoritățile au depistat că valoarea reală a vânzărilor zilnice o depășea pe cea declarată anterior, de tocmai patru ori sau cu peste patru sute procente. Despre asta a anunțat pe pagina sa de facebook, ministrul Finanțelor, Ion Chicu.

Potrivit ministrului, chiar dacă afacerile din domeniul industriei hoteliere și a serviciilor alimentare (n.r. numit sectorul HORECA) s-au bucurat de cele mai multe beneficii în urma reformei fiscale, unii consumători continuă să nu-și primească bonurile de casă, iar angajații primesc un salariu oficial de două ori mai mic decât media pe economie.

În urma implementării reformei fiscale impozitul pe venit în sectorul „HORECA” a fost micșorat, iar din data de 1 octombrie 2018 domeniul se bucură de o reducere de zece la sută a cotei TVA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram