/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Studenții de la ASEM au avut ocazia să aibă o lecție publică cu practicieni din străinătate

missing
29 martie 2019, ora 18:58

Studenții de la ASEM au avut parte de o lecție… deosebită astăzi. În loc de prelegerea obișnuită, viitorii specialiști în economie au avut ocazia să învețe despre piețe libere de la experți și reprezentanți ai unor companii din străinătate. Studenții s-au arătat încântați de eveniment, la fel și profesorii.

Un factor important pe care autoritățile regulatoare, de obicei, îl omit este faptul că…

Cyntia lucrează pentru o companie mare din industria de tabac în Elveția. Astăzi, în schimb, ea s-a aflat la Chișinău, unde le-a vorbit viitorilor specialiști în economie de la noi despre importanța pentru o companie a brandului propriu, în condițiile în care autoritățile impun reguli tot mai stricte.

Studenții își modelează mintea acum, așa că dacă vor înțelege de pe acum importanța pe care o are și o va avea proprietatea intelectuală, este esențial pentru procesul lor de învățare”, Cyntia Ortiz Toledo, reprezentantă Companie din industria Tutunului.

Studenții de la ASEM au aflat și despre proprietarea intelectuală și rolul ei în creșterea economică a unei țări chiar de la reprezentantul camerei de comerț al Statelor Unite. (8383)

Este vreo metodă de a proteja proprietatea fără intervenția Guvernului?

Acest fel de evenimente sunt mereu utile, pentru că este o ocazie în plus pentru a stabili contacte. Unele lucruri pe care le învățăm, le-am auzit aici în mai multe detalii.

S-a vorbit în principiu despre brandul de țară care ar trebui dezvoltat. Acesta a fost cel mai important lucru pe care l-am reținut.

Într-o oarecare măsură îmi atinge interesele, dar și în același timp am ocazia să ascult opiniile experților internaționali.

Evenimentul este organizat pentru a cincea oară la Chișinău.

La acest eveniment pot să beneficieze de la diferite fundații, organizații internaționale și intershipuri, care îi vor să se orienteze mult mai bine în profesia pe care au ales-o.

Cel mai de preț și valoros lucru este să investim în tineri, în generația tânără, în studenți, pentru că cineva, la un moment dat, va trebui să preia răspunderea în această țară”, Raimar Wagner, reprezentantul Fundației Friedrich Naumann.

Lecția publică a fost organizată de Fundația germană Friedrich Naumann și Centrul Austriac Economic, iar Chișinău este doar unul din cele 30 de orașe în care caravana experților discută cu studenți și viitori profesioniști .

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram