image
Sursa foto: Getty Images

Decizie neașteptată a lui Griezmann: a transmis Barcelonei că acceptă acum oferta refuzată anul trecut; Salariul e mai mic

Antoine Griezmann este mai aproape ca oricând de un transfer la Barcelona, iar pentru acest lucru, a făcut un compromis neașteptat. Potrivit publicației spaniole El Mundo Deportivo, atacantul lui Atletico Madrid a transmis Barcelonei regretele sale pentru că a refuzat oferta de vara trecută, deși își dăduse acordul verbal și e gata să o accepte acum.

În prezent, atacantul francez are un salariu-record la Atletico, 23 de milioane de euro pe an, fără taxe, însă e gata să accepte salariul propus de catalani anul trecut, 16 milioane de euro.

Griezmann s-a gândit bine și a cântărit timp de câteva săptămâni decizia de a pleca de la Atletico, iar unul dintre aspectele care au dus la această hotărâre este eliminarea lui Atletico Madrid de către Juventus din Champions League. Astfel, el a ratat șansa de a disputa finala chiar pe teren propriu, Wanda Metropolitano. Un trofeu Champions League este visul cel mare al lui Griezmann, care consideră că a venit momentul să se transfere la un club cu care să și-l poată îndeplini.

În vara anului trecut, antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde a plecat în vacanță cu promisiunea că, la întoarcere, îl va găsi la echipă pe Griezmann, după ce atacantul tocmai își dăduse cuvântul, prin telefon, președintelui Josep Maria Bartomeu. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar acum Griezmann e gata să repare greșeala.

La acel moment, Miguel Angel Gil Marin, Andrea Berta și Diego Simeone au făcut eforturi financiare considerabile și l-au întors din drum pe Griezmann, acordându-i un salariu de 23 de milioane de euro pe an. Potrivit sursei citate, atacantul francez le-a transmis deja celor de la Barcelona regretele sale pentru că a refuzat oferta de anul trecut. În plus, Griezmann s-a confesat familiei că vrea să plece.

În acest moment, Griezmann are o clauză de reziliere de 200 de milioane de euro, însă după 1 iulie, aceasta scade la 120 de milioane, potrivit contractului, așa că atunci ar fi momentul oportun pentru mutare.

Barcelona încă îl vrea pe Griezmann, pe care îl vede înlocuitorul perfect pentru uruguayanul Luis Suarez, ajuns la 32 de ani, care a și recunoscut că este "ceva normal" ca echipa să dorească pe cineva mai tânăr în locul său.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: