Încă un film marca Dodon: După „Ștefan cel Mare. Istoria Moldovei”, șeful statului mai dorește un documentar

După „Ștefan cel Mare. Istoria Moldovei”, Igor Dodon își mai propune realizarea unui film documentar. Potrivit șefului statului, acesta va fi despre eliberarea Moldovei de sub ocupația germano-fascistă.

Foto: UNIMEDIA

„Am desfășurat o ședință de lucru cu privire la realizarea, sub egida Președintelui Republicii Moldova, a unui film documentar despre eliberarea Moldovei de sub ocupația germano-fascistă, în contextul marcării în anul curent a celei de-a 75-a aniversări de la eliberarea Moldovei de cotropitorii naziști.

Filmul va fi bazat pe materiale video inedite din arhivele fostelor țări URSS, precum și a altor state. Premiera filmului este preconizată pentru data de 24 august – ziua eliberării Chișinăului în cadrul operațiunii Iași-Chișinău.

Sunt convins că filmul va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rîndul cetățenilor, va fi perceput pozitiv de către societate și va înregistra o audiență maximă.

Reiterez faptul că avem o Patrie pe care trebuie s-o iubim, s-o protejăm și să-i cunoaștem trecutul istoric”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că la 11 decembrie 2018 a fost lansat filmului istoric televizat „Ștefan cel Mare. Istoria Moldovei”, realizat sub patronajul președintelui Igor Dodon. Evenimentul a avut loc la cinematograful ”Patria-Loteanu”.


Pub