(video) Avocații lui Filat, după ce magistrații au respins cererea de revizuire și redeschidere a dosarului

Respingerea cererii de către completul de judecători, în cazul dosarului Filat I, a fost un previzibilă. Cel puțin asta spune avocatul fostului premier, după ședința de judecată.

Foto: UNIMEDIA

„[...] Am așteptat această decizie, dat fiind faptul că de la începutul procedurii noi am pus la îndoială imparțialitatea completului de judecători, care a revizuit cererea. În sensul că nu consideram ca acei judecători care s-au pronunțat în cadrul ședinței de condamnare a domnului Filat, să examineze și cererea de revizuire. (...)

Am citit sentința prin care se respinge cererea de revizuire, motivând precum că, cererea a fost depusă tardiv”.

Astăzi a avut loc continuarea ședinței de judecată în dosarul Filat I. Judecătoria Chișinău a examinat cererea de revizuire depusă de Vladimir Filat împotriva sentinței Judecătoriei Buiucani din data de 27 iunie 2016, a deciziilor instanțelor de apel și recurs.

Magistrații au respins cererea ca fiind nefondată.

UNIMEDIA amintește că Vlad Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO.


Pub