Zinaida Greceanîi a participat la evenimentele festive dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea orașului Briceni de sub ocupația fascistă

Zinaida Greceanîi, consilierul Președintelui RM, Artur Gumeniuc, președintele Comitetului Național de Coordonare „Pobeda” („Victoria”), Alexei Petrovici, reprezentanții Partidului Socialiștilor, locuitorii orașului, au mărșăluit de la Primăria Briceni, pînă la monumentul „Mama Îndurerată”, unde au depus flori și au adus un omagiu soldaților care au murit în timpul Războiului pentru Apărarea Patriei, precum și lucrătorilor care au muncit în spatele frontului și care au contribuit la obținerea Victoriei.

Foto: psrm.md

„Cînd vorbim despre acele vremuri grele, nu trebuie să uităm rolul important pe care l-au jucat femeile în timpul războiului, datorită eforturilor colosale cu care armata sovietică a putut rezista nu numai inamicului, ci și să elibereze de fascism jumătate din țările din Europa.

Nu trebuie să uităm prețul plătit de tații și bunicii noștri, durerea inumană pe care o simt mamele care își pierd fiii și fiicele în război, pentru ca cele mai îngrozitoare pagini ale istoriei să nu fie repetate”, a scris Zinaida Greceanîi pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

Menționăm că, comemorarea aniversării a 75-a de la eliberarea orașului Briceni se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova în cadrul evenimentelor dedicate celei de-a 75-a aniversări de la eliberarea Moldovei de fascism. Evenimentele festive se vor incheia în data de 24 august, cu ocazia aniversării eliberării Chișinăului în timpul operațiunii Iași-Chișinău.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu inițiativa de a vizita toți veteranii care trăiesc în Moldova, înainte de Ziua Victoriei și de a le aduce un omagiu pentru faptele lor eroice din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

“Cred că este de datoria tuturor celor care sunt în viață, să susțină veteranii privind soluționarea celor mai arzătoare probleme ale sale și să comemoreze eroii”, a subliniat Zinaida Greceanîi.


// console.log('no ads situation')