Un angajat al Poliției de Frontieră, reținut în dosarul „Vama”

Un angajat al Poliţiei de Frontieră a fost reţinut de către ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul cauzei penale ce vizezază trucarea bazei de date a Serviciului Vamal.

Foto: UNIMEDIA

Bărbatul este suspectat că ar fi pretins şi primit 800 de euro de la un şofer pentru a introduce în baza de date a Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră informaţii precum că două automobile cu numere de înmatriculare străine ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Asta în condiţiile în care automobilele de model BMW şi Mazda au fost dezmembrate în ţară şi vândute la piese. În prezent, ofiţerul Poliţiei de Frontieră este cercetat pentru corupere pasivă şi riscă până la 10 ani de închisoare, în cazul în care va fi găsit vinovat.

UNIMEDIA amintește că o schemă de corupţie, pusă pe roate de câţiva angajaţi ai Serviciului vamal, a fost documentată şi deconspirată de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie.

Un şef, responsabil de gestionarea bazelor de date ale Serviciului vamal, trei inspectori şi doi intermediari, au fost reţinuţi la 18 martie curent, fiind suspectaţi că ar fi pretins sistematic sume de bani pentru a elimina sau a influenţa radierea din sistemul informaţional date cu privire la evidenţa automobilelor cu numere de înmatriculare străine.


Pub