Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea iluminatului public pe Calea Moșilor, sectorul Râșcani

   2122

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 27 martie, a.c. a fost inaugurat iluminatul public stradal pe Calea Moșilor din sectorul Râșcani. Este cea de-a 7-a stradă cu iluminat modern, de la începutul anului 2019, în cadrul Proiectului de reabilitare a sistemului de iluminat a 10 străzi din municipiul Chișinău.

Lucrările au vizat înlocuirea a 110 corpuri de iluminat pe bază de LED, schimbarea cablului de alimentare și a consolelor, pe o lungime de 2,4 km de stradă. Costul proiectului este de 1,9 mil. lei, iar lucrările au fost desfășurate pe parcursul lunilor februarie - martie, curent.

În prezent sunt în stadiu de finalizare lucrările de reabilitare a instalațiilor de iluminat public pe Calea Ieșilor și sectorul Budești 2, ultimele două artere din cadrul proiectului.

E de menționat că pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Alba - Iulia, str. Ciuflea, Viaduct, str. Kiev, șos. Muncești și bd. Moscova a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 12,4 de mil. lei din cei 14 mil. lei prevăzuți în buget pentru acest scop.