Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări referitor la numărul beneficiarilor de abonamente anuale pentru călătoria gratuită în transportul public municipal

   14283

Primăria municipiului Chișinău vine cu precizări, ca urmare a apariției în mass media a unor informații despre numărul de persoane (pensionari), care urmează să-și perfecteze abonamente anuale noi pentru circulația în troleibuz/autobuz.

Astfel, precizăm că, potrivit datelor Regiei Transport Electric Chișinău, numărul persoanelor care urmează să-și prelungească valabilitatea abonamentului anual de călătorie este de 12400 de beneficiari (pensionari pentru limită de vârstă).  

De asemenea, ținem să informăm că termenul-limită pentru prelungirea valabilității abonamentului anual a fost extins până la data de 1 iunie 2019. Măsura este luată în scopul optimizării procesului de perfectare a actelor.

Până în prezent au fost eliberate deja 8000 de abonamente noi. Restul documentelor vor fi perfectate prin intermediul Direcției generale asistență socială și sănătate, astfel ca beneficiarii să-și primească abonamentele în timp util.  

Persoanele eligibile pentru gratuități la călătoria în transportul public municipal (troleibuz și autobuz), sunt cetățenii care beneficiază de pensii pentru limită de vârstă, ale căror venituri lunare nu depășesc valoarea de 3000 lei. Oamenii au posibilitatea de a alege dintre suma lunară de 70 lei și abonamentul anual.