(video) Trupa Rammstein a stârnit controverse în rândul unor organizații evreiești. Cum și-au promovat cel mai nou album

ramm

Trupa hard rock germană Rammstein a provocat indignarea unor organizaţii evreieşti şi a unor politicieni cu un videoclip prin care îşi promovează noul album de studio, al şaptelea, şi în care membrii formaţiei apar îmbrăcaţi ca prizonieri dintr-un lagăr nazist, potrivit Reuters.

În videoclip, disponibil online, membrii trupei apar îmbrăcaţi în uniforme de prizonieri, cu frânghii în jurul gâtului.

„Cu acest clip, trupa a depăşit limita”, a declarat Charlotte Knobloch, o supravieţuitoare a Holocaustului şi fost preşedinte al Consiliului Central al Evreilor din Germania, pentru cotidianul Bild, citat de mediafax.ro.

„Trivializarea Holocaustului, aşa cum se vede în imagini, este o acţiune iresponsabilă”, potrivit acesteia.

Felix Klein, de la Consiliul pentru antisemitism al Guvernului german, a declarat că, dacă videoclipul are ca scop doar o impulsionare a vânzărilor, „este o exploatare lipsită de gust a libertăţii artistice”.

Trupa Rammstein este celebră pentru numeroasele controverse stârnite de-a lungul timpului. Printre subiectele abordate în piesele sale se numără sadomasochismul, homosexualitatea, incestul, abuzurile, piromania, canibalismul şi violenţa sexuală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente