(foto) Noul Porsche Taycan a intrat în faza finală de testare. Cifre şi curiozități

Prima mașină sport pur electrică a celor de la Porsche, noul Taycan, participă în prezent la o ultimă fază de testare înainte de a intra în producția de serie. Porsche spune că electromobilul a fost testat în 30 de țări diferite din întreaga lume, la temperaturi care variază de la minus 35 la plus 50 de grade Celsius.

În Scandinavia, la doar câțiva kilometri distanță de Cercul Arctic, îşi dovedește potențialul său în ceea ce privește dinamica de conducere pe zăpadă și gheață. În același timp, inginerii Porsche profită de vara din emisfera sudică a globului.

În Africa de Sud, specialiştii efectuează teste de performanță, precum și ajustări finale în ceea ce privește performanța continuă și reproductibilitatea. Iar Dubai-ul a fost ales pentru a testa rezistenţa la rulare într-o climă aridă şi are loc probarea procesului de încărcare a bateriilor în condiții extreme.

“După efectuarea simulărilor computerizate și a testelor cuprinzătoare pe standuri dinamometrice, am ajuns acum la faza finală a acestui program de testare exigent. Înainte ca Taycan să fie lansat pe piață la sfârșitul anului curent, vom acoperi o distanţă de aproximativ 6.000.000 kilometri parcurşi de prototipurile noastre pe glob. Suntem deja foarte mulțumiți de starea actuală a vehiculelor. Taycan va fi un adevărat Porsche”, a declarat vicepreședintele liniei de model, Stefan Weckbach.

Desigur, la Porsche, mașinile electrice trebuie să fie supuse aceluiași program riguros de testare ca și a mașinilor sport cu motoare cu combustie internă. În plus față de afișarea de performanță superioară, acest lucru include întotdeauna dovedirea caracterului fără restricții pentru uz zilnic în toate condițiile climatice.

Caracteristici deosebit de exigente, cum ar fi încărcarea bateriei sau controlul temperaturii trenului de rulare și interiorul în condiții extreme, sunt aspecte suplimentare în modelele alimentate cu baterii. Alte obiective tipice de dezvoltare includ performanța arătată pe circuite, accelerațiile multiple, precum și o gamă adecvată de exerciții pentru utilizarea zilnică.

Cele mai importante cifre şi curiozităţi din faza de testare a lui Taycan:

  • Distanţa totală acoperită: aproximativ 6.000.000 kilometri dintre care două milioane au fost deplasări de anduranţă;
  • Ţări în care au ajuns prototipuri Taycan: în total 30, inclusiv SUA, China, Emiratele Arabe Unite (EAU) și Finlanda;
  • Temperaturile la care s-au expus maşinile electrice: de la minus 35 la plus 50 de grade Celsius;
  • Umiditatea aerului: de la 20 la 100 %;
  • Altitudini: de la 85 metri sub la 3.000 metri deasupra nivelului mării;
  • Cicluri de încărcare: peste 100.000 folosind diverse tehnologii de încărcare din toată lumea;
  • Echipa de dezvoltare: Aproximativ 1.000 de piloţi de teste, tehnicieni și ingineri.

Experții au reușit să se bazeze şi pe constatările cuprinzătoare din faza de testare digitală, folosind prototipuri digitale. În prezent, calculatoarele sunt utilizate pentru proiectarea corpului, a unității, a șasiului, a electronicelor și a vehiculului general, pentru a simula funcțiile tuturor acestor părţi componente şi modul în care lucrează împreună. În total, prototipurile virtuale Taycan au parcurs mai mult de 10.000.000 de kilometri digitali.

Acest lucru a însemnat că inginerii de dezvoltare a început să conducă un Taycan în jurul circuitului Nürburgring Nordschleife într-un simulator de conducere într-un stadiu incipient, astfel încât aceştia au putut testa și evalua care îi este performanţa pe pistă. În timpul acestui proces, s-au axat şi pe managementul energiei electrice, care joacă un rol important în realizarea unui timp de sub opt minute pentru un tur de 20.6 km!

Amintim că noul Porsche Taycan va fi introdus în septembrie și va fi lansat pe piață până la sfârșitul anului. În lume există deja mai mult de 20.000 de persoane interesate serios să-şi cumpere unul. Potențialii clienți şi-au inclus numele într-o listă de aşteptare şi au efectuat deja o plată de rezervare.

Cel mai performant Taycan va putea face 0-100 de km/h în mai puţin de 3.5 secunde, iar cea mai mare autonomie va depăşi cifra de 500 de km (calculată în ciclu vechi NEDC). Arhitectura de 800 V garantează că bateria litiu-ion poate fi reîncărcată în doar patru minute, oferind suficientă energie pentru a conduce alţi 100 de kilometri.

Mai multe detalii despre Porsche Taycan: (video/update) Noul Porsche Taycan: Noi imagini teaser, debut în septembrie

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/