‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCâțiva producători de lapte din nordul țării au găsit soluția - vor forma o...

Câțiva producători de lapte din nordul țării au găsit soluția – vor forma o Cooperativă pentru a vinde produse de calitate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Miercuri, 27 martie, membrii Asociației Crescătorilor de Bovine din raionul Rîșcani, s-au reunit în cadrul unei ședințe de lucru, pentru a decide asupra creării unei Cooperative de producere a laptelui. Astfel, în cadrul activității, a fost constituit grupul de inițiativă și s-a semnat acordul de constituire al grupului.

Datorită cooperării producătorii de lapte vor avea mai multe oportunități de finanțare pe care le pot accesa în cadrul programului de granturi MAC-P și a programului de subvenționare implementat de către AIPA. La fel, au fost prezentate producătorilor riscuri posibile care pot apărea în activitatea cooperativei, dar și căile de prevenire ale acestora.

Oportunitatea de a vinde lapte în comun le va oferi producătorilor posibilitatea de a asigura piața cu produse omogene, de calitate și în cantități necesare.

Prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare implementat de Asociația People in Need în parteneriat cu Pro Cooperare Regională și ADR Nord, antreprenorii sunt susținuți în procesul de creare a formelor asociative de business în Regiunea de Dezvoltare Nord și ghidate IMM-urile cum să-și crească veniturile și să dezvolte infrastructura de afaceri prin accesarea comună a surselor de finanțare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›