‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO nouă lovitură pentru fermierii germani. Aceștia vor fi nevoiți să plătească „cu pământ”...

O nouă lovitură pentru fermierii germani. Aceștia vor fi nevoiți să plătească „cu pământ” pentru aplicarea unor pesticide

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția Federală pentru Mediu (UBA) din Germania planifică să introducă o nouă obligațiune pentru agricultori. Astfel, aceștia vor fi nevoiți, atunci când utilizează anumite produse de uz fitosanitar, să excludă din exploatare 10% din terenurile lor pentru activități de conservare a biodiversității.

Asociația Germană a Agricultorilor (DBV) critică această decizie și consideră că noile prevederi nu au temei tehnic și juridic. Iar președintele DBV, Joachim Rükvid, a declarat că: „Cererea Agenției Federale de Mediu de a oferi 10% din suprafață pentru conservarea biodiversității începând cu anul 2020, nu are temei juridic în Germania sau în UE”.

„Ar trebui prevăzute măsuri de protejare a naturii și de promovare a biodiversității în cadrul politicilor agrare comune. Numeroase programe de agro-mediu și amenajare a teritoriului sunt exemple a acestui lucru. Încercarea de a înstrăina terenul agricol sub pretextul utilizării pesticidelor este mai mult decât discutabilă din punct de vedere juridic și tehnic și nu este prevăzută în legislația fitosanitară. Astfel, aceste cerințe nu au un cadru juridic viabil”, a mai adăugat acesta.

Majoritatea fermierilor din Germania nu sunt de acord cu decizia Agenției UBA, astfel, aceștia caută soluții pentru a evita înstrăinarea terenului.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii